Aure kommune
 
 
 
Se hele menyen

Aure kommune

Meny

Verdt å se

Aure kommune har mye å by på både når det gjelder natur, historie og severdigheter.

Kjørsvikbugen, Aure

Stoppested for Kystekspressen mellom Trondheim og Kristiansund. Viktig utskipningssted for tømmereksport til Nederland og Tyskland på 1600-tallet.Et meget vakkert utsiktspunkt på fylkesveien som krysser grensen mellom Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal. Utsikt vestover Årvågsfjorden og videre helt til Kristiansund på klare dager. Stor rasteplass.

Dromnes, Aure

Rike funn fra 10.000 år gamle bosetninger (Fosnakulturen). Bomvei til Litlfonna og sti til Fonna.Utsiktspunkt til 6 kommuner.

Tjeldbergodden, Aure

Tjeldbergodden er et av de store industrianleggene i Møre og Romsdal. Gass fra Norskehavet foredles til metanol, LNG og bioproteinprodukter. Det er skiltet vei til utsiktspunkt ved anlegget.

Jutulholet, Aure

En stor fjellhule. Det går merket sti fra Finnset til fjellhula og til restene etter et tysk støttepunkt fra 2. verdenskrig.
 

Foldfjordstraumen, Aure

En av Nord-Europas strieste saltvannstraumer. Når flo og fjære gir maksimal effekt er straumen et fantastisk skue. Gode fiskeplasser fra land.

Aure kirke, Aure

Er fra 1924 og er den største trekirken i Møre og Romsdal. Alterskapet er datert 1460. Kirkested siden år 900 (Håkon den Gode). Vakker prestegård fra 1826 ved kirken.

Solskjel, Tustna

Et slagsted hvor Harald Hårfagre holdt to store slag før han beseiret småkongene på Møre og fikk Møre og Romsdal lagt under det rike som han samlet og som fikk navnet Norge.

Kråksundet Sjøbruksmuseum, Tustna

Kråksundet Sjøbruksmuseum har fine samlinger av utstyr og gjenstander som viser kystkulturen og Geitbåten - den lettrodde bruksbåten og skarpseileren som er en stolthet langs langs Nordmørskysten.

Aure gamle kommunehus,  Aure

Det gamle kommunehuset i Aure som ble flyttet og nå er gjort om til kafè og kunstgalleri i regi av Aure Kunstlag.

Bjønnhammaren, Tustna

Steinalderboplass på Tømmervåg.

Kofoedsamlinga

Jordmor Astrid Kofoed har gitt en stor og verdifull samling av gamle bruksting og redskap (fra jordmorsaker til leker) til Aure kommune. Dette er utstilt i Aure gamle prestegård, delvis i eget lokale.

Husfesta

Fraflyttet kystgard ytterst på Ertvågøya, lettest tilgjengelig med båt. Gamle hus og kulturlandskap.

Sist endret 26.01.2017 12:38:47
Postboks 33
6689 Aure
Epost
Telefon: 71 64 74 00
Faks: 71 64 74 08
Org.nr.: 988 913 898
Kontonr.: 4202 0399028
Kommunenr.: 1576
Du ser på en mobiltilpasset utgave av nettstedet.
Trykk her for å gå til den vanlige nettsiden.