Aure kommune
 
 
 
Se hele menyen

Aure kommune

Meny

Stedsinformasjon

Foldfjordstraumen Fotograf

Kommunesenteret i Aure har ca. 900 innbyggere og ligger ved Aursundet, midt i kommunen. Her finner du forretninger innen mange bransjer, minibank og post i butikk (v/Coop). Det meste av kommunens tjenestetilbud har sin base i sentrum.

Nordlandet, Kjørsvikbugen

I Kjørsvikbugen ligger Statoils anlegg på Tjeldbergodden.   Hurtigbåten mellom Kristiansund og Trondheim anløper Kjørsvikbugen flere ganger daglig.

Skardsøya

Over Torsetsundet går det bru fra fastlandet til Skardsøya. Her kan du ta  turen til fjellhulen "Jutulholet". Der finner du også "Støttepunkt", en tysk kanonstilling fra 2. verdenskrig som ble benyttet til å overvåke skipstrafikken gjennom Trondheimsleia. Her finnes også rester etter en gammel jernbane som ble bygd av russiske krigsfanger. Området har god skilting og er et ypperlig turmål.

Ertvågsøya

Foldfjordsstraumen, som er en av Nord-Europas strieste saltvannsstrømmer, er både en severdighet og en populær fiskeplass. I sør ligger fergestedet Arasvika, som er kommunens innfallsport fra indre Nordmøre. I Mjosundet ligger to tradisjonsrike båtbyggerier. Begge har vært hjørnesteinsbedrifter i kommunen i mange år. 

Nordheim

Brua over Imarsundet som sto ferdig i januar 2007, knytter Tustna til resten av kommunen nordover. Her er også fine turmuligheter, bl.a til fjellene Stabben, Inderbergsalen (908 moh), Storøra og Litløra.

Gullstein

Her ligger kirke, sykehjem og bibliotek. På Gullstein kan du starte turen til fjellet Skarven (896 moh) via skogsveien til Gullsteinsdalen.

Leira

Er det største tettstedet på Tustna. Her ligger idrettsstadion, to matbutikker med post i butikk og minibank. Det er også et lite utsalg for husflidsprodukter. 

Tømmervåg

Fra Tømmervåg går ferga til Seivika (Kristiansund).  Lysløype på Sør-Halsnes ca 9 km fra fergekaia på Tømmervåg.  Sjøbruksmuseet i Kråksundet gir et bilde av utviklingslinjene innen fiskeriene.

Sist endret 26.01.2017 11:31:55
Postboks 33
6689 Aure
Epost
Telefon: 71 64 74 00
Faks: 71 64 74 08
Org.nr.: 988 913 898
Kontonr.: 4202 0399028
Kommunenr.: 1576
Du ser på en mobiltilpasset utgave av nettstedet.
Trykk her for å gå til den vanlige nettsiden.