Aure kommune
 
 
 
Se hele menyen

Aure kommune

Meny

Turistinformasjon

Brekka

Aure turistkontor finner du på Aure rådhus i Aure sentrum.


Tlf.: 48 13 11 30.

Åpent i perioden 1. mai - 15. september

kl. 08.00 - 15.15, mandag - fredag.

Linvågvatnet Fotograf

Aure ble fra 2006 slått sammen med Tustna og det bor ca. 3536 (01.01.16) mennesker i kommunen som fikk navnet Aure. Den nye bruforbindelsen over Imarsundet knytter kommunen sammen. Aure en typisk kystkommune med en særlig vakker skjærgård, men har også flotte høye fjell som stiger nesten 900 meter rett opp fra strandflaten. Bosettingen er for det meste langs strandsonen.

 

Aktiviteter

Aure har en kystlinje på mer enn 300 km. Helt unike muligheter for sportsfiske fra land og ved de mange broene og straumene. Båtfiske etter sild, makrell, storsei, torsk og lyr. Særdeles gode jaktmuligheter etter hjortedyr i store skogs- og fjellområder. Flotte forhold for fiske etter ferskvannsørret og sjøørret. Fiskekort selges for en del av fiskevatna i kommunen.

De over 900 meter høye fjellene på Tustna går rett opp fra strandlinjen og ligger side ved side i nord-syd retning. Flotte turmuligheter med flere stier opp til topper med utrolig utsikt over hav og fjorder

Fjordruta

går fra Kristiansund rundt Vinjefjorden til Halsa, og består av 190 km merkede løyper med fantastisk fjorder og havutsikt. Med hele 13 turistforeningshytter langs ruten kan du fritt velge hvor lenge du vil være på tur, og hvor mange overnattinger du ønsker å ta.

Om Fjordruta (DNT)

Fjordruta - en SignaTur (DNT)

Fjordruta på 4 dager (VisitNorway)

 

4 Fjell

4 fjell er et samarbeidsprosjekt mellom: Ertvågsøya IL, Tustna IL og Aure IL.

Turkonkurransen startet i 1996 og er fortsatt svært populær.  Alle som besøker minst 4 topper er med i trekningen av premier. toppene er av ulik vanskelighetsgrad, og det skifter mellom hvert år hvilke topper som er med i konkurransen.

Årets fjell annonseres på vårparten på hjemmesiden til 4 Fjell, i lokalaviser og på oppslag rundt om i kommunen.

 

Toppidrettsveka

Toppidrettsveka er et årlig idrettsarrangement som ble avholdt for første gang i Aure i 2005. Arrangementet har senere vokst til å også omfatte andre kommuner. Fra 2015 er øvelsene i arrangementet delt mellom naturskjønne omgivelser i Aure og hyggelige sentrumsgater i Trondheim.  Til tross for at arrangementet avholdes om sommeren, er hovedfokuset langrenn og deltakerne er langrennsutøvere på internasjonalt toppnivå og lokale utøvere.

I tilknytning til Toppidrettsveka arrangeres det i Aure sommerskiskole for barn.

 

Aureveka

Aureveka arrangeres siste uka i juli. Hver dag forflyttes aktivitetene til nye plasser der det presenteres gamle tradisjoner innen mat og kultur.

 

For barnefamilier

Aure Arena: Klatrevegg, svømmebasseng, idrettshall. Jutulholet, Melland Fort, Tunga villmarksleir på Tustna, Aureveka.

 

Handel og service

Aure kommune har et kjøpesenter i Aure sentrum, et handelssenter på Leira på Tustna og på Vihals på Skardsøya, i tillegg til matvareforretning og bensin i Foldfjorden på Ertvågøya.

 

Minibank

Sparebank 1 Midt-Norge, Aure sentrum og Sparebank 1 Nordvest, Leira på Tustna.

 

 

Brosjyre Aure kommune

Informasjon om Kristiansund og Nordmøre

Sist endret 22.03.2017 12:39:49
Postboks 33
6689 Aure
Epost
Telefon: 71 64 74 00
Faks: 71 64 74 08
Org.nr.: 988 913 898
Kontonr.: 4202 0399028
Kommunenr.: 1576
Du ser på en mobiltilpasset utgave av nettstedet.
Trykk her for å gå til den vanlige nettsiden.